Gjanat që duhet mej pas çdo shtëpi mirditore
E di dhe jam plotsisht i sigurtë se n'çdo shpi mirditore i gjenë:
Rakinë
Venën
Uthullën
Sodën e bukës
Kepën dhe
Hudrën
Prandaj me folë për vetitë shëruese t'ktyne gjanave veq bjerrim kohë e filozofojmë kot sepse mirditorët e sidomos NANAT MIRDITORE kanë specializue e doktorrue n'ket drejtim, por unë u kisha kshillue që mundsisht t'gjitha familjet mirditore t'kenë n'shpi edhe:
Mjalt edhe
Voj ullini
Janë 30 arsyeje pse duhet me e hangër hudrën e kohëve t'fundit po thuhet se nji thelb i hundres n'mëngjes n'esull ka efekt shërues shumë ma t'madh.
E di se t'gjitha kto gjana i dinë mirditorët, por unë do tu tregoj nji recetë se ndoshta edhe nuk e dinë.
Marrim dy kokrra hudre dhe i grijmë me thikë me gjithë levozhga, i fusim në nji shishe gjysëm litërshe raki. Rakia duhet t'jetë shumë e fortë. I lamë ashtu 14 ditë, herëpas-here tuj e tundë shishen gjatë ditës, mbas 14 ditve e kullojmë përbamjen dhe langun e ruajmë në ndonji vend të errët e t'freskët. Çdo ditë e pijmë; nuk di si me ia u spjegue masën se ma s'po ka n'treg aso gota t'rakisë, por përafërsisht dy-tri lugë t'kafes i derdhni n'gotë dhe i pini tri herë n'ditë, nji orë para buke.
Ky asht ilaçi maj mirë për zbritjen e kolesterollit. Ky ilaç mundet mej shkri edhe kokërrzat, por edhe pllakzat që janë formue nëpër dejtë e gjakut. Kët recetë i pari n'botë e ka zbulue dhe përdorë nji mjek rus e prej tij ka kalue edhe n'Europë.
Unë i kam rekomandue nji miku dhe rrezultati ka qenë shumë i mirë megjithse ai nuk e ka pi tri herë n'ditë, por vetëm nji herë para se me ra me fjetë.
Mbani n'mendë: T'gjitha ilaqet që i bani prej hudre duhet mej pi para buke.
N'qoftë se për hudrën janë 30 arsyeje që i di. Për mjaltin s'kemi çka me folë ma gjatë, por vetëm dua të shtoj se:
Gjithfar çrregullimi mbrenda organizmit e rregulloni përmes ngranjes së mjaltit. Edhe kur e teproni me ushqim hajeni nji ose dy lugë mjalt. Por ajo që m'ka ba përshtypje ma s'shumti asht se:
Kur na çilet noj varrë (plagë). Mjaltin e derdhim n'mjedis varrës dhe mjalti i djeg t'gjitha mikrrobet e ndalon gjakderdhjen, e pastron plagën dhe e mbyll varrën. M'besoni se s'ka ilaq ma t'mirë.
Nji lugë t'gjellës voj ullini dhe po aç lang limoni mej përzie e mej pi çdo mëngjes, ngrit dhe forcon imunitetin e organizmit.
Kam pas lexue në nji libër se:
Banorët e Kretës, çdo ditë i pijnë nga dy decilitra voj ullini dhe mbas francezve radhiten si komunitet që e kanë zemrën ma t'shëndoshë.
E di dhe jam plotsisht i sigurtë se n'çdo shpi mirditore i gjenë:
Rakinë
Venën
Uthullën
Sodën e bukës
Kepën dhe
Hudrën
Prandaj me folë për vetitë shëruese t'ktyne gjanave veq bjerrim kohë e filozofojmë kot sepse mirditorët e sidomos NANAT MIRDITORE kanë specializue e doktorrue n'ket drejtim, por unë u kisha kshillue që mundsisht t'gjitha familjet mirditore t'kenë n'shpi edhe:
Mjalt edhe
Voj ullini
Janë 30 arsyeje pse duhet me e hangër hudrën e kohëve t'fundit po thuhet se nji thelb i hundres n'mëngjes n'esull ka efekt shërues shumë ma t'madh.
E di se t'gjitha kto gjana i dinë mirditorët, por unë do tu tregoj nji recetë se ndoshta edhe nuk e dinë.
Marrim dy kokrra hudre dhe i grijmë me thikë me gjithë levozhga, i fusim në nji shishe gjysëm litërshe raki. Rakia duhet t'jetë shumë e fortë. I lamë ashtu 14 ditë, herëpas-here tuj e tundë shishen gjatë ditës, mbas 14 ditve e kullojmë përbamjen dhe langun e ruajmë në ndonji vend të errët e t'freskët. Çdo ditë e pijmë; nuk di si me ia u spjegue masën se ma s'po ka n'treg aso gota t'rakisë, por përafërsisht dy-tri lugë t'kafes i derdhni n'gotë dhe i pini tri herë n'ditë, nji orë para buke.
Ky asht ilaçi maj mirë për zbritjen e kolesterollit. Ky ilaç mundet mej shkri edhe kokërrzat, por edhe pllakzat që janë formue nëpër dejtë e gjakut. Kët recetë i pari n'botë e ka zbulue dhe përdorë nji mjek rus e prej tij ka kalue edhe n'Europë.
Unë i kam rekomandue nji miku dhe rrezultati ka qenë shumë i mirë megjithse ai nuk e ka pi tri herë n'ditë, por vetëm nji herë para se me ra me fjetë.
Mbani n'mendë: T'gjitha ilaqet që i bani prej hudre duhet mej pi para buke.
N'qoftë se për hudrën janë 30 arsyeje që i di. Për mjaltin s'kemi çka me folë ma gjatë, por vetëm dua të shtoj se:
Gjithfar çrregullimi mbrenda organizmit e rregulloni përmes ngranjes së mjaltit. Edhe kur e teproni me ushqim hajeni nji ose dy lugë mjalt. Por ajo që m'ka ba përshtypje ma s'shumti asht se:
Kur na çilet noj varrë (plagë). Mjaltin e derdhim n'mjedis varrës dhe mjalti i djeg t'gjitha mikrrobet e ndalon gjakderdhjen, e pastron plagën dhe e mbyll varrën. M'besoni se s'ka ilaq ma t'mirë.
Nji lugë t'gjellës voj ullini dhe po aç lang limoni mej përzie e mej pi çdo mëngjes, ngrit dhe forcon imunitetin e organizmit.
Kam pas lexue në nji libër se:
Banorët e Kretës, çdo ditë i pijnë nga dy decilitra voj ullini dhe mbas francezve radhiten si komunitet që e kanë zemrën ma t'shëndoshë.